Omwonenden Kapperallee Warnsveld maken zich zorgen om rijgedrag

Omwonenden Kapperallee Warnsveld maken zich zorgen om rijgedrag

Het ging goed mis dit weekend. Een vrouw raakte zwaar gewond na een ongeluk aan de Kapperallee in Warnsveld. Omwonenden zagen dit al lang aankomen, vertellen ze. 

Het stuk waar het ongeluk gebeurde mogen auto’s 50 kilometer per uur rijden. Maar dit gebeurt nooit, vertellen omwonenden. “Er wordt bijna altijd 60 gereden, vaak zelfs 80”, meldt een buurvrouw. “Ik schrok van het ongeluk. Maar het is niet de eerste keer, dat weten jullie ook.” Ze verwijst naar het incident met een scholiere die in 2017 aangereden werd. In 2016 werd een ook al een jonge fietsster aangereden. 

Advertentie

Het slachtoffer is dit keer een oudere vrouw. “Het kan goed zijn dat ze haar hand niet uitstak. Dat gebeurt ook heel vaak hier”, vertelt een buurman. “De combi dat auto’s te hard rijden en fietsers niet goed opletten is gevaarlijk.” 

Oplossing nodig?

Maar of er ook echt wat aan de situatie moet gebeuren, dat weten de omwonenden niet. “Gewoon een keer gaan flitsen lijkt me de enige oplossing. De verkeerssituatie is natuurlijk prima. Het gaat niet zo vaak fout. Maar als het fout gaat, gaat het ook goed mis.” 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.