Burgemeester Brummen: 'Winkelhart is flink getroffen door de brand'

Burgemeester Brummen: 'Winkelhart is flink getroffen door de brand'

De Brummense burgemeester, Alex van Hedel, is geschrokken van de verwoestende brand vrijdagnacht in zijn dorp. Hij was de hele nacht in de weer om de getroffen ondernemers en bewoners te ondersteunen. 

Lees verder onder de video… 

De burgemeester is snel naar de plek van de grote brand toegegaan vannacht. Hij trad op “als steun en toeverlaat. Ik moet het natuurlijk vooral aan de professionals overlaten om de brand te blussen en de schade te beperken. Maar ik heb toch de hele nacht enigszins met ze kunnen optrekken.”

Advertentie

Het Marktplein is de belangrijkste plek voor de middenstand in Brummen. Het zal er voorlopig minder mooi uitzien dan het altijd was. “Het is een mooi gezicht dit plein, maar dat zal de komende tijd wel even anders zijn helaas. Het is nu vooral kwestie van verzekering en de mensen goed onderbrengen. Hoe de toekomst verder ingevuld met deze panden zal nog moeten besproken worden.” 

Hartverwamende hulp

Van Hedel is erg te spreken om alle mensen die hielpen om de spullen van Banketbakkerij Jolink weg te halen. Voor het geval de brand zou overslaan naar dit pand. “Dat was hartverwarmend! Mensen met lederhose zag ik op straat lopen met de inventaris van de bakker. Om een uur of zes zag ik ze weer terug komen met dezelfde potten en pannen om het weer terug naar het magazijn te brengen.”

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.