SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Lochem weet begrotingstekort terug te dringen, maar OZB en afvalheffingen gaan omhoog

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

LOCHEM - De gemeente Lochem heeft het gat in de begroting van 2020 kleiner weten te maken. In eerste instantie was er 1,2 miljoen euro nodig uit de algemene reserve, nu nog maar 800.000 euro. Uit een prognose blijkt zelfs dat er in 2021 een overschot zal zijn.

Wel heeft de gemeente te maken met stijgende kosten. "Onder andere voor bestrijding van eikenprocessierups en Japanse duizendknoop, voor scholenbouw en voor de bezetting van ‘t Baken." laat de gemeente weten.

Advertentie

OZB en afvalheffingen

Hoewel de gemeente op veel kosten bespaart, moet er ook meer geld binnenkomen. De afgelopen jaren steeg de Onroerendezaakbelasting (OZB) in de gemeente Lochem nauwelijks, nu stijgt de belasting wel. In 2020 gaat de belasting met 13 euro per jaar per huishouden omhoog.

Dat is niet het enige bedrag wat bij de kosten opkomt. Ook de afvalstoffenheffing gaat omhoog. "Elk huishouden gaat gemiddeld € 40 per jaar meer betalen. Dat is een direct gevolg van onder meer een hogere prijs voor de verwerking van restafval en plastic, metaal en drankpakken", legt wethouder Bert Groot Wesseldijk uit.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.