SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Gratis weekblad Zutphense Koerier gaat verdwijnen

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - In de tijd van online media is het voor de ouderwetse krant lastig het hoofd boven water te houden. De Zutphense Koerier gooit de handdoek in de ring, en stopt met het verspreiden van het gratis weekblad.

Vanaf 1 november zullen uitgevers Achterhoek Nieuws (eigenaar Contact) en De Persgroep (eigenaar ZutphenseKoerier) samen gaan werken op het gebied van huis-aan-huiskranten. Uit een lezersonderzoek van Achterhoek Nieuws bleek er kritiek te zijn op het feit dat nieuwsberichten dubbel verschijnen in verschillende uitgaven. Dit vinden lezers vanuit milieuoogpunt erg onnodig. Vandaar dat ze hebben besloten gezamenlijk alleen nog het Contact te verspreiden. 

Advertentie

Jan van Dun, algemeen directeur local media van DPG Media, schrijft een verklaring op de website van de ZutphenseKoerier: "De markt ontwikkelt zich zo snel dat in veel steden en gemeenten nog slechts plaats is voor één huis-aan-huiskrant. Terwijl er soms wel drie zijn met allemaal dezelfde problemen. Dit leidt tot allerlei bewegingen binnen de huis-aan-huiskranten. Sommige titels worden verkocht, andere titels worden aangekocht."

Overlap

Contact Zutphen-Warnsveld zal vanaf dan gecontinueerd worden en zal één dag eerder in de week verschijnen. Omdat ze geen overlap willen met de Berkelbode zal deze niet verschijnen in Eefde en Gorssel. Daar blijft de Berkelbode wel gewoon verschijnen, maar dan onder de vlag van Achterhoek Nieuws. Brummen ontving eerder de ZutphenseKoerier. Die zullen nu niks meer uit Zutphen krijgen. Enkel hun eigen huis-aan-huiskrant wordt daar nog bezorgd. Deze is niet van bovengenoemde uitgevers. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.