SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Democratisch Brummen: 'Gemeente moet meer doen om jongeren in de dorpen te houden'

  •  Jongeren vertrekken snel
  •   27 september 2019 - 10:37
  •  

BRUMMEN - Democratisch Brummen, een nieuwe politieke partij in de gemeente Brummen, is van mening dat de gemeente meer moet doen om jongeren in de dorpen te houden. Ze zijn bezig met ene onderzoek naar de woongelegenheid voor jongeren in de gemeente. 

De eerste resultaten van het onderzoek zijn binnen. Elena Sluimer, van Democratisch Brummen: “Het is voor jongeren vooral moeilijk om aan een woning te komen en dit komt mede door het leenstelsel en het feit dat jongeren geen huursubsidie krijgen. Dat zijn natuurlijk zaken die we hier niet kunnen veranderen. Wel zou de gemeente Brummen een stapje kunnen zetten om hun eigen jeugd in de dorpen te houden.”

Advertentie

Dubbele vergrijzing

Er is binnen de gemeente Brummen sprake van dubbele vergrijzing zoals dit fenomeen in de nieuwe woonagenda wordt beschreven. Dat houdt in dat er naast de vergrijzing,  mensen worden nu eenmaal ouder, het ook een feit is dat  veel jongeren wegtrekken naar omringende gemeenten en steden. Tot nog toe staat er in de woonagenda geen enkele actiepunt om deze vorm van vergrijzing tegen te gaan.

"Jongeren willen niet weg uit hun dorp"
Elena Sluimer (Democratisch Brummen)

Democratisch Brummen vraagt zich af waarom jongeren vertrekken uit de dorpen. Vooral de jongeren die geboren en getogen zijn in de gemeente Brummen, die hier hun sociale netwerk hebben en die hier in de buurt naar school gaan of zijn gegaan. “Jongeren willen niet weg uit hun dorp, maar jongeren zijn genoodzaakt om wegens bovenstaande omstandigheden weg te trekken uit hun dorp en dat heeft naast de vergrijzing grote gevolgen”, legt Sluimer uit. 

Enquete

De enquete van de partij kan nog ingevuld worden, via hun website. In de raadsvergadering van 19 september is door D66 een motie ingediend die gaat over jongerenhuisvesting. Het onderwerp staat dus op de politieke agenda. 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.