SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Brandweer moet bezuinigen: posten blijven open, wel minder brandweerauto's

  •  Miljoenen euro's tekort
  •   25 september 2019 - 07:24
  •  

REGIO - Het gaat niet goed met de brandweer in de regio. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG), waar de brandweer onderdeel van is, moet flink bezuinigen en de tekorten wegwerken. Maar dat gaat zware gevolgen hebben.

Het sluiten van brandweerposten gaat vooralsnog niet gebeuren, maar er wordt wél bezuinigd op materieel. Dat zou betekenen dat sommige brandweerposten een brandweervoertuig minder krijgen. Een lege plek in de kazerne dus.

Miljoenen

Dat betekent dat korpsen vaker moeten assisteren in een andere plaats of regio. Nu gebeurt dat ook bij grote incidenten, maar dat kan straks ook sneller voorkomen bij kleinere incidenten.

Advertentie

Het financiële tekort van de VNOG is de afgelopen jaren flink opgenomen. Voor 2018 moest er 3 miljoen worden bijgelegd. Dat geld is afkomstig van de 22 gemeenten die deel uitmaken van de veiligheidsregio.

Onlangs heeft het bestuur, bestaande uit de 22 burgemeesters van de gemeenten, uitvoerig gepraat over meerdere opties. Uiteindelijk is de keuze aan de gemeenteraden, die er binnenkort over praten. Eind dit jaar moet er duidelijkheid zijn over de toekomst van de brandweer.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.