SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Onderzoek bewijst: de gemeente Zutphen is bizar slecht te bereiken

  •  Hoe scoren alle gemeenten?
  •   19 september 2019 - 13:36
  •  

ZUTPHEN - Heb je een vraag aan de gemeente Zutphen? Stuur dan vooral geen mail. Uit onderzoek blijkt dat je geen antwoord hoeft te verwachten. 

Wij Verdienen Beter deed voor het vijfde jaar op rij onderzoek naar de bereikbaarheid van gemeenten per e-mail. Alle gemeenten kregen een vraag over de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). De mail zou binnen twee werkdagen beantwoord moeten worden, maar dat deed Zutphen niet. 

De onderzoekers hebben alle gemeenten vier maanden de tijd gegeven om te reageren, en dat hebben ze niet gedaan. Daarna hebben ze de moed maar opgegeven bij Zutphen. Vorig jaar scoorde de gemeente Zutphen echter wel goed bij het onderzoek. 

Brummen & Lochem

De gemeente Brummen en de gemeente Lochem hebben de mail netjes binnen twee dagen beantwoord, en scoren daarom hoge punten. Wel staat het mailadres van de gemeente Lochem volgens de onderzoekers niet op de website, en dat is een puntje van kritiek. Ook gebruikte beide gemeenten geen genderneutrale aanhef in hun mail, wat volgens de onderzoekers ook slechte zaak is. 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.