SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Brummense gemeenteraad wil dat winkels langer open kunnen zijn op zondag

  •  Eerder open, later dicht
  •   17 september 2019 - 15:15
  •  

BRUMMEN - Als het aan de Brummense gemeenteraad ligt moeten de winkels in de gemeente een mogelijkheid krijgen om langer open te blijven. Ze willen de Winkeltijdenverordening Brummen 2019 vast laten stellen door het college, waar dit in staat. 

Deze nieuwe verordening geeft alle ondernemers de mogelijkheid op zondag langer open kunnen zijn, zodat klanten dan tussen 08.00 uur en 21.00 uur kunnen winkelen. Momenteel is dat nog tussen 10.00 uur en 20.00 uur. 

Winkeltijdenwet

Na de wijziging van de Winkeltijdenwet in 2013 hebben gemeenten een grotere bevoegdheid gekregen om met name zelf te voorzien in de koopzondagen. De gemeente Brummen heeft destijds in goed overleg met onder andere de ondernemers besloten tot een algemene vrijstelling voor de zondagen vanaf 10.00 uur 's morgens en 20.00 's avonds. Door de jaren heen is de zondag inmiddels, qua koopgedrag, geworden tot de belangrijkste dag van de week. Door het veranderende koopgedrag van mensen en de toenemende toeristen, is bij sommige winkels de behoefte ontstaan om zondags langer open te mogen zijn. Deze behoefte wordt met name gevoeld door de supermarktondernemers. 

De raad neemt hierover naar verwachting in oktober een besluit.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.