'Er is verkeerde drugs in omloop in de regio'

'Er is verkeerde drugs in omloop in de regio'

Er is mogelijk verkeerde drugs in omloop in de regio. “Drugs waar je totaal verkeerd op reageert”, laat een anonieme tipgever weten aan deze nieuwswebsite. Maandag werd in Warnsveld een man schuimbekkend afgevoerd door ambulancepersoneel, nadat hij drugs had genomen. Of bij hem ook sprake is geweest van verkeerde drugs is niet bekend.

 Dit artikel is vooral bedoelt als WAARSCHUWING. Verkeerde drugs is vaak in omloop, maar dat komt lang niet altijd naar buiten. Pas ALTIJD goed op met het nemen van drugs en laat het testen. Bekijk onderaan dit artikel alle testlocaties. Ben je in gevaar door drugs? Bel dan direct 112.

Volgens een ooggetuige, die de man in Warnsveld zagen trippen, haalde hij pillen en poeder uit zijn schoen. Dit is waarschijnlijk het spul wat hij ingenomen heeft, waarna hij door de omgeving is gaan struinen. Wat hij precies ingenomen heeft kan de politie niet zeggen. Ze kregen een melding van een dronken persoon, maar wisten al snel dat het om ‘andere middelen’ ging. 

De anonieme tipgever zegt zelf in ‘het wereldje’ te zitten. “Er is ergens iets verkeerd gegaan heb ik opgevangen. Ik hoop dat deze jongen er goed vanaf komt. Het is, hoe pijnlijk ook, wel een goede waarschuwing.” Hij wil er nog een belangrijke boodschap aan toevoegen: “Als je echt drugs wil halen, doe het dan bij een dealer die bekend is. De dealer die geregeld aan je vrienden levert kun je beter vertrouwen dan een wildvreemde. Kijk goed met wie je in aanraking komt.”  

Test je drugs

Het gebruik of in bezit hebben van harddrugs is in Nederland verboden. "Het is altijd een risico om drugs te gebruiken", zegt een woordvoerder van de GGD. "Maar als je het dan toch wilt doen, laat je middelen dan altijd testen op een testlocatie." Dat kan in onze omgeving het beste bij Tactus aan de Brink 40 in Deventer of bij Iriszorg aan de Meester B.M. Telderstraat 4 in Arnhem. 

Heb je meer informatie over de drugs die in omloop is? Deel het via [email protected].

Drugs-test.nl heeft alle testlocaties verwerkt in deze kaart: 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.