Sebastien G., die auto heeft gestolen van Zutphenaar, blijkt geen fijne jongen

ZUTPHEN - De man die een auto heeft gestolen van een Zutphenaar heeft vaker dat soort geintjes geflikt. Sebastien G. (36) heeft al meerdere keren vastgezeten en krijgt regelmatig te maken met de politie. Hij mag gerust een ervaren oplichter genoemd worden! Hij lijkt voor niemand bang te zijn. 

De man heeft onlangs de auto van een Zutphense familie gehuurd via de verhuurwebsite Snappcar. Dit soort platformen draaien op goed vertrouwen, maar dat heeft G. niet waargemaakt. Hij heeft de auto niet meer teruggebracht. 

Meesteroplichter

In 2007 kwam de, toen 25-jarige, man al eens in het nieuws. Hij werd ‘meesteroplichter’ genoemd door de officier van justitie. Toen woonde hij nog in Hoensbroek. Hij ging langs bij autodealers, maakte een proefrit en (je raadt het al) hij bracht de auto niet meer terug. In dat jaar stond hij terecht voor vier van dat soort diefstallen. Uiteindelijk heeft hij een taakstraf gekregen. 

"Zijn identiteit is bekend maar blijkbaar zijn er toch mogelijkheden onder de radar te blijven"
gedupeerde

Tien jaar later, in 2017, deed hij dit nog steeds. Hij stal toen onder andere in Nijmegen en Surhuisterveen auto’s van dealers. 

Zweden

Ook in het buitenland doet hij gekke dingen. Begin vorig jaar kwam hij vast te zitten in Zweden. Hij veroorzaakte een aanrijding daar en werd toen gepakt. De politie wilde hem toen naar Nederland halen om hem te verhoren en straffen voor een autodiefstal in Eelde. 

Eigen naam

G. lijkt niet bang te zijn! Hij heeft namelijk op de verhuurwebsite Snappcar gewoon zijn eigen naam gebruikt. En toch is hij onvindbaar. Voor het Zutphense slachtoffer niet fijn: “Dit verbaast en frustreert mij ook zo. Zijn identiteit is bekend maar blijkbaar zijn er toch mogelijkheden onder de radar te blijven.” Namens Snappcar laat woordvoerder Pijke Dorrestein dat ze niet wisten dat de huurder eerder auto's gestolen heeft. “We doen een verificatie met bijvoorbeeld rijbewijs, maar we Googelen niet iedere huurder. Daarnaast zouden wij graag dit soort mensen kunnen checken. Maar daar is geen database voor.”

"De dagwaarde wordt uitgekeerd wanneer de auto niet terug komt"
woordvoerder Snappcar

De zegsman zegt dat het niet te voorkomen is, maar “we zijn hierop voorbereid!” Ze hebben de gedupeerde gesteund bij de aangifte en zullen meewerken met het politieonderzoek. “Onze verzekeraar gaat de diefstal behandelen. De dagwaarde wordt uitgekeerd wanneer de auto niet terug komt. En er kan eventueel vervangend vervoer geregeld worden.” 

Meer tips over Sebastien G.? Mail j.sprikkelman@lokaalgelderland.nl


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.