SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Zwemmers springen in de Berkel, mede door het Maarten van der Weijden-effect

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - De één zwemt 'slechts' 250 meter, de ander gaat voor de 3000 meter. Zo'n 250 zwemmers uit binnen- én buitenland gingen zaterdagmiddag de uitdaging aan en zwommen door de Berkel in Zutphen. De Vrije Slag door Zutphen werd voor de tiende keer georganiseerd.

Lees verder onder de video...

Deelnemers konden kiezen uit vijf verschillende afstanden. Enkele deelnemers deden zelfs mee aan meerdere onderdelen. Hoewel de zwemtocht geen echte wedstrijd is, maar juist een recreatieve tocht, wordt wel de tijd gemeten.

Het evenement heeft te maken gekregen met het 'Maarten van der Weijden-effect'. Door de prestatie van de zwemmer willen meer mensen in het open water zwemmen. 

IJssel

Ook dit jaar mogen de zwemmers niet het water van de IJssel trotseren. "Rijkswaterstaat werkt nog niet helemaal uit", legt organisator Felix Post uit. Zij gaven in 2016 een vergunning. Het uitgangspunt was dat zwemmers binnen 10 meter vanaf de rechteroever of kribben moesten blijven om de vergunning te behouden. Meerdere zwemmers hielden zich niet aan de regels, waardoor de jaren daarna geen vergunning werd gegeven. Post hoopt dat het volgend jaar wel door kan gaan. 

Foto's van het evenement...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.