Het was druk aan de Breegraven.

Automobilisten negeren omleidingsroute Warnsveld, topdrukte op de Breegraven

WARNSVELD - Door werkzaamheden kunnen automobilisten afgelopen woensdag en donderdasg geen gebruik maken van de Draaiomsdreeg in Warnsveld. Ze moeten dus op een andere manier het dorp inkomen. De gemeente heeft een omleidingsroute ingesteld, maar die vinden automobilisten te omslachtig. Daarom wordt de omleiding keihard genegeerd.

De omleidingsroute gaat via de N348 en N314, langs Leesten. Vervolgens kom je via de Kerkhofweg en Leestensedreef het dorp in. Maar dat is een flinke rit om, maar liefst 11,6 kilometer. Dat inplaats van de 750 meter die je normaal nodig hebt.

Korte route

Automobilisten hebben lak aan de omleidingsroute. Vooral omdat er een veel kortere optie is: via de Bonendaal en Breegraven het dorp in. Dat is slechts 2,5 kilometer omrijden.

Echter is de Breegraven niet gemaakt voor een hoge verkeersdrukte. Aan beide kanten van de weg staan auto's geparkeerd. Met twee voertuigen tegelijk passeren kan niet. Daarnaast gebruiken veel fietsers ook de straat.

Buurtbewoners zijn niet blij met het drukke verkeer. De omleidingsroute is juist via Leesten gepland om een hoge verkeersdrukte in Warnsveld te voorkomen.

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.