Zwemmen in een recreatieplas in de regio? Ze zijn allemaal schoon verklaard!

  •  Veel zwemplezier
  •   24 juni 2019 - 08:50
  •  

REGIO - Het gaat een warme week worden! En dat betekent dat veel mensen een duik nemen in één van de recreatieplassen in de regio. En dat kan zonder gevaar!

Bijna elke recreatieplas krijgt per zomer wel eens te maken met blauwalg of zwemmerseczeem. Maar in onze regio is daar vooralsnog geen sprake van. Voor de komende tijd zijn alle plassen schoon verklaard door de provincie. 

Bronsbergenmeer

De meest populaire zwemplas is het Bronsbergenmeer in Zutphen! De kwaliteit van het water is ‘uitstekend’ verklaard. Ook zijn er genoeg voorzieningen aanwezig voor een mooie dag aan het water. 

Gat Van Cortenoever

Ook aan het Gat van Cortenoever, in Brummen, liggen veel mensen in de zon! Dit water is uitstekend verklaard, tijdens de meest recente controle. 

De Vrolijk

Zwemwater De Vrolijk is ‘goed’ verklaard. Niet uitstekend dus, maar prima om in te zwemmen! Het water ligt aan de Wittendijk in Laren. 

Europarcs Resort Lochem

Campinggasten van Europarcs Resort in Lochem kunnen daar zwemmen. Dit water is echter ook niet ‘uitstekend’ verklaard. De provincie heeft het water ‘goed’ verklaard. Een stap lager dus. 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.