Naast muziek zijn er ook interessante lezingen op Mañana Mañana, we hebben wat tips voor je

Naast muziek zijn er ook interessante lezingen op Mañana Mañana, we hebben wat tips voor je

Een festival draait natuurlijk om muziek en goede biertjes! Maar Mañana Mañana is veel meer dan dat. Er zijn ook een hoop interessante lezingen. 

Mañana Mañana wil graag laten zien dat er veel meer vertier is dan alleen muziek. Daar is er bijvoorbeeld theater het festival. En er worden verschillende lezingen gegeven. Dit zodat je tijdens het wilde festivalweekend nog een hoop kan leren ook. We zetten een aantal tips voor je op een rij. 

Ontvoerd

Arjan Erkel, oud-medewerker bij hulpverleningsorganisatie Artsen zonder Grenzen, werd in 2002 ontvoerd door rebellen uit Dagestan. Hij vertelt hoe gemaskerde en zwaarbewapende rebellen hem vasthielden in een hok van twee bij anderhalve meter onder de grond. Deze indrukwekkende lezing is vrijdag om 18.30 uur, zaterdag om 20.00 uur en zondag om 18.00 uur in De Koepel

Countryleven

Maurice van Hoek spreekt vrijdag om 12.45 in De Veranda over zijn leven. Hij ontvlucht in 2015 het conservatorium en stelt na drie maanden Amerika vast dat country zijn leven is.

Mag Facebook je gedachten lezen? 

In ons brein ligt ons hele denken en mens-zijn opgeslagen. Elektrische prikkels geven continu boodschappen door. Neurowetenschappers zijn steeds beter in staat die elektrische hersenactiviteit te lezen. Bedrijven als Facebook, Microsoft en Neuralink blijken ook zeer geïnteresseerd in deze kennis. De wetenschappers die er werken mogen er niet over praten, maar zijn specialisten op het gebied van spraakherkenning uit je hersenactiviteit. Femke Nijboer vertelt hier zondag om 14.00 uur over in De Koepel

Technologie 

Dees Postma onderzoekt en ontwerpt de interactie tussen mens en machine. Momenteel werkt hij in een multidisciplinair team van onderzoekers, ingenieurs, spelers en coaches aan de ontwikkeling van de ‘sporthal van de toekomst’. Deze ‘slimme’ sporthal beschikt onder andere over een vloer van drukgevoelige LED-panelen, waardoor het geheel veel weg heeft van een gigantisch touchscreen. Hij vertelt hierover in De Koepel zaterdag om 17.00 uur. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.