Het stadhuis van Zutphen.

Zutphen heeft momenteel te weinig boa’s

ZUTPHEN - Er heerst op dit moment een tekort aan Buitengewoon Opsporingsambtenaren (boa’s). Door de bezuinigingen kunnen niet alle vacatures gevuld worden. 

Er is een flinke ontwikkeling geweest op functie en competentieniveau. Zo zijn er nieuwe medewerkers aangenomen, nieuwe uniformen en steekwerende vesten gekocht en er zijn diverse trainingen en opleidingen gemaakt. Zo zijn er bijvoorbeeld eind 2017 nieuwe boa’s aangekomen waarvan één gespecialiseerd in drank- en horeca. 

Tien boa's

Het doel van de ontwikkelingen was om een team van tien boa’s samen te stellen. Echter is dit voor de bezuinigingen in de gemeente niet gelukt. Een woordvoerder van de gemeente: “Op dit moment beschikken we over zeven boa’s en zes toezichthouders. We blijven werken aan de doorontwikkeling van Toezicht en Handhaving en kijken op dit moment hoe we op een andere manier toe kunnen werken naar 10 Boa’s.”

Meldingen overslaan

Hoe ze dat gaan doen? De zegsvrouw: “Dit doen we door samen met andere teams te kijken naar mogelijkheden en middelen. Zo doet dit team veel op het gebied van afval en het schoon, heel en veilig houden van Zutphen. We maken ook gebruik van studenten van Aventus om ons een paar keer per jaar te ondersteunen.”

Het tekort aan Buitengewoon opsporingsambtenaren betekent onder andere dat ze niet naar alle meldingen kunnen gaan. 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.