Mensen uit onze regio tanken de laatste tijd massaal in Duitsland

REGIO - Automobilisten uit deze regio rijden de laatste tijd meer dan ooit naar Duitsland voor hun benzine! Dit komt omdat de benzine extreem duur is de laatste tijd. 

Gewapend met een aantal jerrycans rijdt Paul één keer per maand naar Elten. “Ik bespaar een paar tientjes door dit te doen! En dat is best fijn met deze hoge prijzen”, legt hij uit. Wie vanuit deze regio naar het buurland wil moet wel een paar jerrycans meenemen om geld te besparen. 

Wie 60 liter tankt in Duitsland is bijna 20 euro goedkoper uit dan in Nederland. Dan moet je de kosten voor het heen en weer rijden er nog wel even afhalen. Je betaalt ongeveer 12 euro om heen en terug te rijden naar de grensplaats, dus dan bespaar je zo’n 8 euro. "En dat is mooi meegenomen!"

50 euro

“Doordat ik jerrycans meeneem bespaar ik zo’n 50 euro! En ik ben niet de enige. Het is echt druk bij de pomp daar in Duitsland”, legt de automobilist uit. Experts verwachten dat de prijs voor ruwe olie alleen maar verder gaat stijgen. Dus wordt het ook duurder. 

Dagblad De Gelderlander ging naar Duitsland toe... 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.