SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Deze jongeren hebben de Brummense Bikkel 2019 ontvangen

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

BRUMMEN - Wethouder Jolanda Pierik reikte woensdagavond de Brummense Bikkel uit. Dit jaar krijgen twee jongeren deze bijzondere onderscheiding: de Leuvenheimers Kim Biezeman en Pieter Bolt. 

Zij ontvingen het jeugdlintje tijdens de algemene ledenvergadering van Leuvenheims Belang in Buurthuis Leuvenheim. Met de Brummense Bikkel zet de gemeente Brummen kinderen en jongeren die een bijzondere prestatie hebben verricht in het zonnetje. Iedereen kan aanmeldingen voor de Brummense Bikkel opsturen.  

Een vakkundige jury onder leiding van wethouder Jolanda Pierik heeft de tot en met 31 maart ontvangen voordrachten beoordeeld. De jury vond dat de nominaties van de twee allebei voor een Bikkel in aanmerking komen.   

Stichting Alzheimer 

Kim Biezeman heeft vorig jaar als 13-jarige 4 x 30 kilometer gelopen tijdens de Nijmeegse 4-daagse. Het was de vierdaagse met die enorme hitte. Ze heeft daar een goed doel aan verbonden. Ze heeft geld ingezameld voor Stichting Alzheimer. Haar oma en opa leden allebei aan de ziekte van Alzheimer. Haar oma is een week voor de vierdaagse overleden. "Daar was Kim erg verdrietig over", laat de nominatie zich schrijven." "Sterker werd haar wens om voor oma te gaan lopen. Ze heeft de 4-daagse samen met haar vader gelopen. Familie, vrienden en bekenden hebben haar financieel gesteund. Uiteindelijk heeft Kim ruim € 500,- opgehaald." Biezeman is opnieuw aan het trainen voor de komende Nijmeegse 4-daagse.

Maatje

De tweede genomineerde is Pieter Bolt (17 jaar). Hij is sinds ruim een jaar het maatje van Max Kroon: een jongen van 13 jaar met een lichamelijke beperking. Zijn ouders zochten een maatje voor Max. Hij heeft veel volwassenen om zich heen. "Maar Max geniet juist zo van leeftijdgenoten om lekker flauw grapjes te maken en leuke dingen te doen. Een jaar geleden is Pieter het maatje van Max geworden. Samen doen ze leuke dingen en hebben ze veel plezier", schrijft het juryrapport. Ze gaan er met de tandem op uit om ergens even wat te drinken, een ijsje te eten of naar het zwembad te gaan. Of gewoon bij Bolt thuis in de tuin spelletjes doen of muziek maken. "Max geniet er enorm van en ziet Pieter als zijn grote vriend. Hij heeft een foto van hun samen in een lijstje zitten en die gaat overal mee naar toe." Dus zelfs als Pieter er niet is, is hij er toch bij. 

Inzet

De jury van de Brummense Bikkel is onder de indruk van deze vrijwillige en belangrijke inzet van Biezeman en Bolt. Zij ontvingen de Brummense Bikkel en een mooie bos bloemen van wethouder Jolanda Pierik. Zij licht toe: “De gemeenteraad heeft in 2011 het initiatief genomen om via de uitreiking van de Brummense Bikkel de jongeren in onze gemeente in het zonnetje te zetten.  Een onderscheiding laat zien dat de gemeente Brummen vrijwilligerswerk belangrijk vindt en investeert in de jeugd. Door de uitreiking van deze lintjes moedigen we kinderen en jongeren aan om zich actief in te zetten voor de samenleving en hun medemens. Ze worden zich zo bewust dat ze echt iets voor anderen kunnen betekenen, in welke vorm dan ook.”

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.