Dit weekend is het Record Store Day! En dat vier je in onze regio

ZUTPHEN - Op de kalenders van muziekliefhebbers staat het met grote letters genoteerd, het is dit weekendRecord Store Day! Volgens Bobby Huisman, eigenaar van de platenzaak Walk-In in Zutphen, past deze dag echt bij de Hanzestad. 

Muziek is geen behangetje, maar een beleving, vertelde hij vorig jaar. "In Zutphen wonen veel mensen die bezig zijn met muziek. Er zijn veel liefhebbers. Naast de commerciële functie is een muziekwinkel ook een plek waar gelijkgestemden samen komen en elkaar ontmoeten. Je kunt hier praten over jouw muziek en leren van de ervaring en beleving van anderen." 

Nostalgie

Ondanks dat we tegenwoordig met één muisklik onze favoriete plaat in z'n geheel kunnen beluisteren gaan toch nog veel mensen voor een ouderwetse Vinyl-uitvoering. "Platen zijn zeker populair bij het publiek. Je beleeft de muziek toch net ff iets anders dan van een CD of via internet. Het is tastbaar. Daarnaast is het zoeken naar jouw favoriete lp in een echte muziekwinkel natuurlijk een ritueel waar niets tegen op kan. Steeds meer mensen realiseren zich dit opnieuw en steeds meer mensen ontdekken dit."

"Leuk detail is wel dat in principe alles wat ooit op vinyl is uitgebracht weer op nieuw geremasterd vinyl beschikbaar is"
Bobby Huisman

Bij een oude stad als Zutphen past ook de nostalgische manier van muziek luisteren, denkt de ondernemer. "Naast de CD wordt het vinyl steeds populairder. Ook in Zutphen. Rond vinyl hangt toch net iets meer nostalgie dan rond de CD. Toch wordt ook de CD nog steeds goed verkocht. Opvallend is wel dat veel jongeren interesse tonen in vinyl. Naast de van oudsher populaire artiesten zoals Prince, Michael Jackson, The Stones, The Beatles, Led Zeppelin en Deep Purple zijn ook 'nieuwe' artiesten zoals Justin Timberlake, Pink, Foo Fighters en Rag'n Bone Man populair. Leuk detail is wel dat in principe alles wat ooit op vinyl is uitgebracht weer op nieuw geremasterd vinyl beschikbaar is."

Feest

Record Store Day wordt ook in de Zutphense platenzaak, te vinden in de Frankensteeg, gevierd. "Voor Record Store Day zijn er speciale limited editions van diverse ariesten uitgebracht. Deze komen alleen op deze dag uit en zijn ook alleen op deze dag beschikbaar. Naast deze bijzondere items hebben we een instore optreden van Punkyard en houden we ook rekening met de liefhebbers van cd's. Record store day is de heilige dag van de platenwinkels. Die willen we graag met alle liefhebbers vieren." En daarom roept hij het winkelende publiek ook op om een bezoekje te komen brengen. 

Muziekzaken in de regio...


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.