SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Boomstammen in Almen ingezet als vleermuisroute

ALMEN - Aan de Binnenweg, tussen Almen en Eefde, zijn onlangs beuken gekapt omdat ze in slechte staat verkeren. De stammen zijn blijven staan om de bomenrij deel uitmaakt van een vleermuisroute. Aan de stammen en enkele andere bomen zijn in totaal 10 vleermuiskasten aangebracht.

In de stammen van beuken zitten gaten. Vleermuizen maken daar gebruik van. De kasten zijn een compenserende maatregel. In het gebied leeft de rosse vleermuis (Nyctalus noctula). Dit is een van de grootste vleermuizen in Europa (zie foto onder dit bericht).

Komend najaar volgt herplant aan de Binnenweg. Omwonenden worden hierbij betrokken.

Advies

De kasten zijn opgehangen op advies van een bureau dat de vleermuizen monitort in het kader van laanbomenproject van de gemeente. Vleermuizen krijgen de laatste tijd veel aandacht. Bij het station in Lochem zijn na de kap van bomen, die moeten wijken voor de rondweg, netten geplaatst als oriëntatiepunten voor vleermuizen.

En vorige week plantten leerlingen van de Daltonschool in Nettelhorst nieuwe wilgen aan de Kappellendwarsweg. Langs die weg blijven de stammen van oude wilgen voorlopig staan omdat ze deel uitmaken van een vleermuizenroute.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.