SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

VVD de grootste bij waterschapsverkiezingen Veluwe en Vallei

BRUMMEN - Dijkgraaf Tanja Klip-Martin heeft de voorlopige uitslag van de waterschapsverkiezingen voor Waterschap Vallei en Veluwe (Brummen en De Hoven) bekend. De VVD is de grootste geworden. 

De VVD krijgt vier zetels in het waterschap. CDA, ChristenUnie en Water Natuurlijk staan op een gedeelde derde plek met allemaal drie zetels. De PvdA, SGP, Lokaal Waterbeheer, AWP en 50Plus krijgen allemaal twee zetels. 

Opkomst 

De opkomst in het gebied van Waterschap Vallei en Veluwe bedroeg 58,19%. Dijkgraaf Tanja Klip-Martin in reactie op de opkomst: “58,2 is een hoge opkomst. De waterschappen werken 24/7 aan het ruimtelijk aanpassen van ons land aan de gevolgen van de klimaatverandering en bevinden zich in het hart van de klimaatdiscussie. Naast een energietransitie zitten we immers ook in een watertransitie.” Vier jaar geleden was de opkomst van de waterschapsverkiezingen bij Waterschap Vallei en Veluwe 49,95 procent, een verdubbeling van de verkiezingen van 2011.

Definitieve uitslag

De definitieve uitslag wordt maandag 25 maart vastgesteld door het centraal stembureau van het waterschap. Donderdag 28 maart worden de gekozen bestuursleden geïnstalleerd en wijzen zij een formateur aan om tot een goede formatie te komen.


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.