SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze plekken kun je woensdag stemmen

  •  Gelderland naar de stembus
  •   18 maart 2019
  •  

GELDERLAND - De hele regio moet morgen naar de stembus! Om te stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar ook voor het referendum. Op het stembiljet wat je ontvangen hebt staat een advieslocatie. Maar misschien is er wel eentje dichterbij je huis, of op de route naar je werk. Bekijk hieronder het overzichtelijke kaartje van alle stemlokalen. Elke gemeente heeft een andere kleur. 

Waar mag ik stemmen? 

Je mag voor de provinciale statenverkiezingen buiten je eigen gemeente stemmen. Dit moet je echter wel vantervoren aanvragen. Je moet hoe dan ook stemmen in de provincie Gelderland. Voor de Waterschapsverkiezingen moet je stemmen binnen je eigen regio. Brummen en De Hoven vallen binnen het waterschap Vallei en Veluwe. Lochem, de rest van Zutphen en het buitengebied vallen binnen het waterschap Rijn en IJssel. De IJssel is dus de grens. Hovenaren en Brummenaren mogen echter, bij wijze van uitzondering, wel stemmen in Zutphen op twee locaties. Dit zijn het ROC Aventus en school Theo Thijssen in De Hoven. 

De verkiezingsdag is te volgen via LokaalGelderland. Wij plaatsen (video)updates en een exitpoll. Aan het einde van de dag wachten we in Zutphen de uitslag af.

Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.