Stientje van Veldhoven (l) en Michiel Scheffer (r).

D66 Gelderland wil extra snelfietspaden

  •  Op de fiets naar het werk
  •   18 maart 2019 - 08:00
  •  

GELDERLAND - D66 wil dat de provincie 200 kilometer snelfietspad aanlegt in Gelderland. Dat staat in het plan ‘Voor de fiets’ dat lijsttrekker Michiel Scheffer vanmiddag in Zutphen aanbood aan Staatsecretaris Stientje van Veldhoven. Scheffer: "De fiets is een gezonde en schone manier van vervoer. Met 200 kilometer snelfietspad kunnen nog meer Gelderlanders snel en veilig op de fiets naar hun werk of studie."

Een snelfietspad volgt de kortste route tussen woon en werk. Fietsers hebben op de route altijd voorrang waardoor doorfietsen mogelijk is. Zo reizen ze snel en veilig naar hun bestemming. Op dit moment heeft Gelderland 10 snelfietsroutes. D66 wil het Gelderse snelfietsroutenetwerk fors uitbreiden met 13 extra routes, ook over provinciegrenzen heen. Zoals van Zutphen naar Deventer, van Geldermalsen naar Den Bosch en van Amersfoort via Harderwijk naar Zwolle.

Forenzen

Van Veldhoven is blij met het initiatief van D66 Gelderland: "Als meer forenzen de fiets naar het werk nemen is dat goed voor de gezondheid, voor het milieu en de bereikbaarheid. De mogelijkheden zijn er want ruim 60 procent van de werknemers woont in een straal van 15 kilometer van hun werk."

Lijsttrekker Michiel Scheffer benadrukt de kansen die de fiets biedt: "voor korte afstanden was de fiets altijd al aantrekkelijk. Maar met een elektrische fiets of speed pedelec is het ook voor afstanden van 15 kilometer of meer aantrekkelijk om de auto te laten staan. Door te investeren in infrastructuur voor de fiets werken we in Gelderland aan een gezonde leefstijl, schone lucht en minder fijnstof."


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.