SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Op de stempas staat Rijn en IJssel, maar op de kandidatenlijst niet.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Oeps! Warnsvelders krijgen verkeerde kandidatenlijsten in de bus

ZUTPHEN - Op 20 maart mogen we weer naar de stembus. We kiezen dan de leden van de Provinciale Staten én stemmen voor het bestuur van het waterschap. Dat laatste is best lastig, omdat weinig mensen weten wat het waterschap precies inhoud. Maar voor meerdere inwoners van Warnsveld is het nog wat lastiger gemaakt: zij kregen de verkeerde kandidatenlijst in de bus.

Volgens de gemeente zijn er in een deel van het dorp de verkeerde lijsten bezorgd. In plaats van de lijst voor het Waterschap Rijn en IJssel, hebben inwoners de lijst voor het Waterschap Vallei en Veluwe. Op de stempassen staat wel het goede waterschap vermeld.

'Foutje'

"Dankzij tips van inwoners hebben we ontdekt dat in Warnsveld verkeerde kandidatenlijsten zijn bezorgd voor de waterschapsverkiezingen. Het lijkt erop dat het niet om heel Warnsveld gaat. De bezorger zoekt nu uit wat er precies is misgegaan en hoe de vergissing zo snel mogelijk kan worden rechtgezet." laat een gemeentewoordvoerder weten.

Het is overigens niet voor het eerst dat het misgaat. Bij de gemeenteraadsverkiezingen werden vorig jaar de lijsten van Zutphen bezorgd in Nieuwerburg (Zuid-Holland). Dat bleek toen een fout van PostNL te zijn.

 


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.