De studio van Radio Gelderland.

Radio Gelderland stopt niet met het draaien van Michael Jackson

GELDERLAND - Er moeten moeilijke keuzes gemaakt worden bij de vele radiozenders die Nederland rijk is! Moeten de Michael Jackson blijven draaien? Of toch niet? NH Radio (de regionale omroep van Noord Holland) koos voor het laatste. 

De aanleiding dat radiozenders moeten kiezen is de documentaire Leaving Neverland. Deze is vrijdag op televisie te zien. In de film vertellen twee, inmiddels volwassen, mannen tot in detail hoe Jackson ze als kinderen jarenlang zou hebben misbruikt.

"We houden ons aan ons eigen muziekbeleid"
hoofdredacteur Sandrina Hadderingh

Radio Gelderland, de regionale omroep van de provincie, verandert hun muziekformat niet. “We houden ons aan ons eigen muziekbeleid. In dat beleid komt Michael Jackson nauwelijks voor. De hype speelt niet voor ons. Daarnaast distantiëren we ons van de hype”, legt hoofdredacteur Sandrina Hadderingh van de omroep uit. 

De documentaire zorgt voor veel ophef. De ene radiomaker is van mening dat de documentaire een grote lastercampagne tegen de overleden King of Pop is. Andere radiomakers willen zijn muziek niet meer draaien omdat hij een viespeuk zou zijn. 

Niet besproken

Ook bij de lokale radio veranderen ze hun muziekbeleid niet. Bij B-FM, de lokale omroep van Zutphen, kun je Michael Jackson nog steeds voorbij horen komen. “Het is bij ons niet besproken”, laat voorzitter Peter van de Ven weten. 

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.