VVD Zutphen maakt zich zorgen om het vestigingsklimaat

ZUTPHEN - Het gaat niet zo heel goed met het Zutphense vestigingsklimaat. Grote bedrijven verlaten de Hanzestad. Waaronder ook BIA-Group. 

BIA past nu in het rijtje waar Reesink en Oosterberg ook al staan. Deze bedrijven zijn allemaal vertrokken uit Zutphen. En daar is de lokale VVD-fractie niet blij mee. Ze hebben schriftelijke vragen gesteld aan het college. 

Ze schrijven dat ze zich grote zorgen maken over het vestigingsklimaat voor ondernemers. VVD’er Marieke Schriks: “Verdere uitstroom moet voorkomen worden. Daarnaast is van belang te werken aan een aantrekkelijk vestigings- en vestigingsklimaat. Dat kan alleen door te weten waarom ondernemers vertrekken of zich vestigen. Het beleid kan daarop worden aangepast.”

Vragen

De vragen gaan onder andere over het vertrek van BIA en wat het college doet om werkgelegenheid (in het algemeen) te behouden en vergroten. Maar ook over de bereikbaarheid van Zutphen, de aanwezige digitale infrastructuur (glasvezel) op bedrijventerreinen en over belemmerende en onnodige regeldruk.  

MKB-toets

Tenslotte ziet VVD graag dat het college de MKB-toets invoert. Doel hiervan is dat wet- en regelgeving beter uitvoerbaar worden voor kleine en middelgrote bedrijven. De huidige regels zijn vooral voor grote bedrijven gemaakt en werken belemmerend voor het MKB. Dat is jammer want de grootste groei valt te behalen bij het MKB. Een MKB-toets maakt de groeikansen waarschijnlijk groter. 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.