SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Houd LokaalGelderland in de lucht! Steun ons hier.

Rechter veroordeelt Zutphense aso-familie die man aanvielen na aanrijding

  •  Gevangenisstraf voor zoon
  •   08 februari 2019 - 14:00
  •  

ZUTPHEN - De rechter heeft vijf familieleden uit Zutphen veroordeelt voor openlijke geweldpleging. Dit gebeurde op parkeerplaats De Polsbroek in de binnenstad van Zutphen. 

Ze hebben niet allemaal dezelfde straf gekregen. De straffen variëren van voorwaardelijke gevangenisstraffen van 1 maand tot werkstraffen van 80 uur. De vijf maakten zich samen met een zesde persoon op 22 november 2017 schuldig aan openlijk geweld en sloegen de man. Ze gooide er ook nog een heel vocabulaire aan dreigementen uit. 

Kleine aanrijding

Nu ben je natuurlijk benieuwd wat de aanleiding is! Het was een eenvoudige aanrijding tussen twee langzaam achteruitrijdende auto’s. De rechtbank vindt het zeer kwalijk dat de familieleden het zo erg uit de hand hebben laten lopen. Ook nadat de politie was gekomen was er nog sprake van een dreiging door de familieleden. De zoons toonden zich zelfs toen niet voor rede vatbaar. Het geweld vond plaats op een parkeerplaats van verschillende winkels. Hierdoor waren veel mensen getuige van het geweld.

Straffen

De vader en moeder krijgen allebei werkstraffen van 120 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk. De 28-jarige zoon krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 maand opgelegd. Daarnaast moet hij een taakstraf van 80 uur uitvoeren. De rechtbank legt aan de 26-jarige zoon een voorwaardelijk gevangenisstraf van 2 weken en een werkstraf van 80 uur op. De 23-jarige zoon moet een werkstraf van 80 uur uitvoeren.


Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Houd LokaalGelderland in de lucht! Steun ons hier.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.