Oudere man glijdt in Berkel tijdens uitlaten hond

  • Slachtoffer onderkoeld
  • 05 februari 2019 - 13:54
  • Laatste update: 05 februari 2019 - 15:38
  • Verscheen eerder bij

LOCHEM - Een oudere man is dinsdagmiddag tijdens het uitlaten van zijn hond uitgegleden en in de Berkel belandt. De man kon niet zelfstandig uit het water komen en wist op eigen kracht de hulpdiensten in te schakelen.

Het incident gebeurde kort voor 13.30 uur nabij de Dochterenseweg in het buitengebied van Lochem. De man wilde vermoedelijk even gaan zitten langs de kant van het water en gleed daarbij vermoedelijk uit. De brandweer werd ingezet om de man uit het water te halen. Ook werden de oppervlakteredders van brandweer ingezet, maar deze hoefden ter plaatse niet in actie te komen. Een brandweerman maakte gebruik van onze scooter om naar de man te zoeken.

Nadat de man uit het water is gehaald werd hij in het voertuig van de Officier van Dienst Brandweer naar een ambulance gebracht. Dit werd gedaan omdat de ambulance het drassige gebied niet in kon. De politie neemt de zorg over de hond en de auto van de man op zich.

Hoewel de man op leeftijd is en hartpatiënt is, maakt hij het naar omstandigheden goed. Verder is de man voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.