Dit zijn de winnaars van de Sportverkiezing Zutphen 2018

  • Alle namen op een rij
  • 02 februari 2019 - 10:28

ZUTPHEN - In Zutphen zijn vrijdagavond de winnaars van Sportverkiezing Zutphen 2018 bekend gemaakt tijdens het sportgala. In de Burgerzaal gevuld met sporters, sportliefhebbers, fans, familie en vrienden werden - Mink Willemsen, Sarah Peerik, Mattis van der Kolk en WSV Volleybal dames 1 - trotse winnaars van deze eerste sportverkiezing. Warnsveldse Boys wonnen de Publieksprijs.

De sporttalenten zijn bekroond in 4 categorieën. Sportman van het jaar is Mink Willemsen, sportvrouw van het jaar is Sarah Peerik, sporter met een beperking van het jaar is Mattis van der Kolk en sportploeg van het jaar is WSV Volleybal dames 1. 

Jury

Tot 1 januari kon iedereen sporters nomineren voor de Sportverkiezing 2018. Het criterium was dat sporters óf op tijdstip van de prestatie in de gemeente Zutphen wonen óf als ploeg bij een vereniging actief zijn in de gemeente Zutphen. Een vakjury heeft uit 12 genomineerden 4 bijzondere sportprestaties uitgekozen. Op de avond van het sportgala zijn de winnaars per categorie bekend gemaakt. De jury bestond uit Stefan Groothuis, Romy Tiemessen, Nadia Altena, Frans Manders, Patrick van Gemert, Mirjam Beltman en werd voorgezeten door Jorrit Erps. De voorzitter was zeer verrast met diversiteit aan sporttalenten in Zutphen: “Daar kom je pas achter als je een sportverkiezing houdt. Dan komen ze als het ware boven drijven. En daar kunnen wij in onze stad trots op zijn.”

Lees verder onder de foto...

Publieksprijs

Ook het publiek had tijdens het sportgala een stem. Zij kon tijdens de avond live op alle genomineerden stemmen. De Warnsveldse boys wonnen aan het eind van de avond de publieksprijs, gesponsord door Café de Deur. Dit zorgde voor een extra feestelijke afsluiting. 

De eerste keer

“De verkiezing is een enorme motivatie voor sporters in Zutphen om door te gaan met waar ze goed in zijn.”, weet aanjager en buurtsportcoach Melina Verheij van Zutphen Actief. Vanaf de zomer heeft zij veel sportpartners en ondernemers bereid gevonden om mee te doen met dit evenement: “Tijdens het sportgala krijgen de sporters nu een podium, en niet alleen als ze nationaal of internationaal iets bereiken. En ook zijn zij zelf een groot voorbeeld voor anderen. Vooral voor de jeugd. Met deze extra aandacht voor sport gaan jongeren misschien ook wel eerder naar een sportclub. Geïnspireerd door de talenten uit hun eigen buurt.” 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.