Het ging over de massale wietteelt en drugsproblematiek op de Mars.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

  • Bekijk het weekoverzicht
  • 04 februari 2019 - 06:00

REGIO - Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

Waarom de huismus het populairst is in de regio

Vorig weekend werd de Nationale Vogeltelling weer gehouden! In onze regio gingen veel mensen de tuin in om de vogels op hun lijstje te zetten. Er zijn in de gemeenten Brummen, Lochem en Zutphen ruim 10845 vogels geteld. Er deden 543 mensen mee aan de telling. De huismus is het meeste gespot! Deze is zo’n 1260 keer geteld. Het beestje staat daarmee ook op nummer 1 in Brummen en Zutphen. In Lochem staat de koolmees op 1, hier staat de huismus op plek drie. 

Lees verder onder de audio…

Open dit artikel…

Partij voor de Dieren: ‘Als we giftreinen laten rijden komen er rampen’

De Partij van de Dieren maakt zich ernstig zorgen om de giftreinen die waarschijnlijk gaan rijden in de provincie. Zij denken dat hierdoor de gevolgen niet te overzien zijn. Het kabinet heeft aangegeven dat ze de treinen willen gaan laten rijden. De Partij voor de Dieren en de SP stellen hierom vragen aan de provincie.

Lees verder onder de audio…

Open dit artikel…

Zutphense bedrijventerrein is nog steeds drugsgebied

Wie in de late uurtjes over bedrijventerrein De Mars in Zutphen rijdt ziet overal autootjes staan met mensen erin. De drugsproblemen zijn nog steeds niet verholpen in het gebied, hoe hard de politie ook haar best doet. In 2017 schreef deze nieuwswebsite al over de problemen die er waren in het gebied. Het onderwerp is toen onder andere in de gemeenteraad besproken. Ook hield de politie alles extra in de gaten. Hoe hard ze hun best ook deden, het is niet veranderd. 

Open dit artikel…

Burgerbelang heeft een nieuwe fractiebaas: 'We gaan nu de volwassen fase in'

Tien maanden na de verkiezingen verandert er al weer wat in de Zutphense politiek! Martijn Siemes geeft zijn taken als fractievoorzitter van Burgerbelang door aan Rick Verschure. 

Lees verder onder de audio…

Open dit artikel…

Meisje klimt in hoogspanningsmast bij Warnsveld

Een meisje is woensdagmiddag in een hoogspanningsmast geklommen bij Warnsveld. Dat gebeurde rond 17.00 uur. Hulpdiensten hebben met man en macht gewerkt om haar uit de mast te krijgen.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel…

Verkeersexpert: ’N348 tussen Zutphen en Eefde zou 80-weg moeten zijn’

Er wordt geregeld te hard gereden op de N348 tussen Zutphen en Eefde. Voor de beelddenkers: het lange stuk weg tussen de Polbeek en de turborotonde. Is dat onze fout, of ligt het aan de maximum snelheid? Er mag maar 50 kilometer per uur gereden worden op de weg. Terwijl je er een heel stuk rechtdoor rijdt. Oom agent maakt er geregeld gebruik van door snelheidscontroles uit te voeren. Automobilisten krijgen het gevoel dat ze op een 80-weg rijden. En volgens verkeersexpert Jacob de Vries is dat niet vreemd. 

Lees verder onder de audio…

Open dit artikel…

Medewerkers GelreWerkt!: 'Betrokkenheid van de wethouder is nul'

We verbannen rampenorganisatie Het Plein, en richten een nieuw werkbedrijf op! Daarna gaat alles goed, en we leven nog lang en gelukkig. Dat waren de gedachten van de gemeente Zutphen en Lochem vorig jaar. Echter is dat niet helemaal gelukt. Sinds 1 januari 2019, exact een maand geleden, heeft Zutphen een nieuw werkbedrijf! Alleen lijkt het er bij GelreWerkt! nog niet echt goed aan toe te gaan. Medewerkers klagen flink over de betrokkenheid van de wethouders. “Ons is beloofd dat de gemeente veel meer input zou uitoefenen op het nieuwe werkbedrijf. Door onder andere wethouders geregeld langs te sturen. Nou, die heb ik nog niet gezien”, legt één van de medewerkers uit. 

Open dit artikel…

Veel hennepkwekerijen opgerold: legale wietteelt volgens Zutphenaren goed idee

Er worden de laatste tijd opvallend veel hennepkwekerijen opgerold in de regio! Moet de wietteelt misschien gerealiseerd worden? Zodat deze illegale, en gevaarlijke, partijen niet meer plaatsvinden? Met die vraag zijn we de straat op gegaan. 

Lees verder onder de video...

Open dit artikel…


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.