Medewerkers GelreWerkt!: 'Betrokkenheid van de wethouder is nul'
Het Stadhuis van Zutphen.

Medewerkers GelreWerkt!: 'Betrokkenheid van de wethouder is nul'

We verbannen rampenorganisatie Het Plein, en richten een nieuw werkbedrijf op! Daarna gaat alles goed, en we leven nog lang en gelukkig. Dat waren de gedachten van de gemeente Zutphen en Lochem vorig jaar. Echter is dat niet helemaal gelukt.

Sinds 1 januari 2019, exact een maand geleden, heeft Zutphen een nieuw werkbedrijf! Alleen lijkt het er bij GelreWerkt! nog niet echt goed aan toe te gaan. Medewerkers klagen flink over de betrokkenheid van de wethouders. “Ons is beloofd dat de gemeente veel meer invloed zou uitoefenen op het nieuwe werkbedrijf. Door onder andere wethouders geregeld langs te sturen. Nou, die heb ik nog niet gezien”, legt één van de medewerkers uit. 

Het Plein

Een andere medewerker: “Ik werk niet bij GelreWerkt! maar bij Het Plein”, grapt hij. “Oh, is de naam veranderd? Dat zou best kunnen.” Wat hij eigenlijk probeert te zeggen is het volgende: “Er is niks veranderd hier. De naam is gewijzigd om de naam te kunnen zuiveren. Ik hoop dat ze zich toch eens achter de oren krabben na een maand.” 

Lunchbezoekje

De gemeente laat weten dat de wethouders het bedrijf daadwerkelijk wel eens van binnen gezien hebben. “De wethouders hebben met medewerkers in de kantine geluncht en Laura Werger was er donderdag ook weer”, meldt een woordvoerder. Hij kan zich echter voorstellen dat sommige medewerkers de wethouders nog niet gesproken hebben: “Als er medewerkers zijn die de wethouders nog niet gezien of gesproken hebben, dan is dat vervelend. Het is helaas niet altijd mogelijk om met iedereen een praatje te maken, maar uiteraard zijn de wethouders daar wel graag toe bereid. Als die wens er is, dan kunnen zij dat altijd laten weten.” 

"Ja lunchen kan ik ook wel"
Medewerker

Medewerkers reageren geïrriteerd op die reactie. “Waarom melden ze aan de pers dat wij ons kunnen melden als we een wethouder willen spreken? Waarom is ons dat nooit duidelijk gezegd”, zegt één van hen. Een andere medewerker: “Ja lunchen kan ik ook wel. Ze moeten er voor zorgen dat dit niet net zo’n ramp wordt als bij het plein.” 

Ook al slechte ervaringen met het nieuwe werkbedrijf? Laat het weten via [email protected].
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.