Gelders statenlid genomineerd voor Groenste Politicus van het jaar

REGIO - Het Gelderse D66-Statenlid Antoon Kanis is één van de tien kandidaten voor Groenste Politicus 2018. Als hij de prijs van Natuurmonumenten wint, volgt hij Carla Dik-Faber en Gerben-Jan Gerbrandy op, de winnaars van vorig jaar.

Kanis is sinds 2015 Statenlid in de Provinciale Staten van Gelderland voor D66. Hij verdient de nominatie door zijn voortdurende inzet in de Gelderse Staten voor groen, natuurbeheer, energie en klimaat.

De reactie van Antoon Kanis. Lees verder onder het fragment…

Natuurmonumenten roemt de inzet van Kanis: “Antoon Kanis, boerenzoon en talentvol Statenlid voor D66 in Gelderland, draagt de natuur een warm hart toe. Hij blijft zich onvermoeibaar inzetten om Gelderland groener te maken. Of het nou voor het vergroenen van schoolpleinen is waarvoor hij €1 miljoen heeft los gekregen of goede bescherming van en onderzoek naar de wolf.” 

Enthousiasme

Ze gaan verder: “Antoon bereikt veel met zijn enthousiasme. Ook streeft hij een ambitieuze klimaatagenda na en blijft hij zich inspannen om geld vrij te maken voor het realiseren van robuuste natuurverbindingen, zoals een ecoduct over de A1 om de Utrechtse Heuvelrug met de Veluwe te verbinden.”

De uitreiking van de verkiezing is op 10 maart in het radioprogramma Vroege Vogels op NPO Radio 1.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.