In Eefde woedde een flinke brand.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

  •  Bekijk het weekoverzicht
  •   21 januari 2019 - 06:00
  •  

REGIO - Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

Hennepkwekerij aangetroffen aan Paulus Potterstraat na brand

De politie heeft dit weekend alweer een hennepkwekerij aangetroffen aan de Paulus Potterstraat. Dit gebeurde nadat er brand uitbrak in het huis. Omstreeks 03.00 uur werd de brandweer opgeroepen voor de brand. Hierbij werd de in werking zijnde hennepkwekerij ontdekt. Er is al eens eerder een hennepkwekerij aangetroffen in de straat.

Open dit artikel…

Schuur en woning in Eefde verwoest door felle brand

Een schuur en een woning aan de Koffiestraat in Eefde zijn woensdag compleet verwoest door een felle brand. De brand onstond in de schuur en sloeg daarna over naar de naastgelegen woning. De brand onstond rond 11.00 uur. Een krap uur later was de brand meester.

Lees verder onder de video…

Open dit artikel…

Dagelijks Bestaan gaat nu alsnog naar Vitensterrein

Het Dagelijks Bestaan, de Zutphense organisatie die jongerenopvang verzorgt, mag alsnog naar het Vitensterrein in Zutphen. De gemeente heeft groen licht gegeven aan de organisatie. Wel moeten nog diverse vergunningen, waaronder de omgevingsvergunning, worden geregeld. Als dat is doorlopen kunnen de verhuisdozen eind dit jaar in- en uitgepakt worden. Nu zit de organisatie op diverse tijdelijke locaties in Zutphen, waaronder in een gebouw op het GGNet-terrein.

Open dit artikel…

Moeten we bang wezen dat de Oude IJsselbrug instort?

Met het brugdrama in Italië nog op ons netvlies blijkt ook de Merwedebrug niet helemaal veilig meer te zijn. ‘Nederland is aan een ramp ontsnapt’, schreven de grote kranten. Maar hoe zit dat in Zutphen? Is onze Oude IJsselbrug eigenlijk wel veilig? De Oude IJsselbrug ligt al een tijdje over de IJssel! In 1865 werd deze opengesteld voor verkeer. De bouw ervan begon al in 1862. Sinds die tijd zijn er vaak werkzaamheden verricht aan de brug. De nodige materialen zijn vervangen en hij heeft sinds een tijdje een nieuw verflaagje.

Open dit artikel…

‘De kermis moet verdwijnen omdat de Wifi het dan niet doet’

De Zutphense kermis moet een andere locatie zoeken! Deze zomer wordt deze voor het laatst georganiseerd op de markt. Maar waar moet de kermis dan heen? We vroegen het aan Zutphenaren en ondernemers.

Lees verder onder de video…

Open dit artikel…. 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.