Wethouder Mathijs ten Broeke snapt heisa over niet hijsen van de regenboogvlag niet
Mathijs ten Broeke.

Wethouder Mathijs ten Broeke snapt heisa over niet hijsen van de regenboogvlag niet

Cultuur-wethouder Mathijs ten Broeke heeft de afgelopen dagen flink wat kritiek over zich heen gekregen. Dit omdat hij tegenover deze nieuwswebsite aangaf het hijsen van de regenboogvlag niet nodig te vinden. 

Verschillende gemeenten hebben de regenboogvlag in de mast gehangen om aan te geven dat ze tegen de Nashville verklaring zijn. Zutphen, een regenbooggemeente, heeft dit echter niet gedaan. En daar is veel ophef over. “Ik vind het vooral zonde dat het wel of niet hijsen van een vlag zoveel aandacht krijgt. Ik zou zeggen: laten we als eensgezinde groep mensen die tegen de Nashville-verklaring is, niet de strijd op elkaar richten maar tegen de opstellers en de aanhangers van de verklaring”, reageert Ten Broeke daarop. 

"Erg politiek correct, nietszeggend"
Facebookreactie

Hij ziet liever een andere manier van protest: “Als iedereen die zich heeft uitgelaten over het wel of niet hijsen van de vlag, bijvoorbeeld naar de protestactie op 18 januari gaat, dan komen we verder dan onderling gesoebat over een vlag.”

'Wees solidair'

Op Facebook is er vooral veel kritiek op de wethouder. “Juist nu wel de vlag uit, toon je steun en kruip niet achter de haag. Wees solidair” reageert Harry. Raadslid Martijn Siemes reageert ook: “Zijn wij een niet-praktiserende regenbooggemeente?”, hij is van mening dat de vlag op dit soort dagen zichtbaar moet zijn. Patrick vindt de uitspraken: “op zijn minst zéér merkwaardig”, en Beppie vindt zijn reactie “erg politiek correct, nietszeggend.”

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.