D66: 'Er had een regenboogvlag in Zutphen moeten wapperen'

D66: 'Er had een regenboogvlag in Zutphen moeten wapperen'

Het ’s Gravenhof in Zutphen werd de afgelopen dagen niet versierd door een regenboogvlag. En dit terwijl andere gemeenten in ons land dat wel deden. D66 Zutphen is daar absoluut niet over te spreken. 

Eerder gaf cultuur-wethouder Mathijs ten Broeke aan het niet nodig te vinden de vlag te hijsen. “De gemeente Zutphen is een regenbooggemeente, niet alleen wanneer dit extra in het nieuws is, maar alle dagen van het jaar”, zei hij. Ingrid Timmer (D66) daarover: “Dat is een gemiste kans. Juist nu moet je het uitdragen.”

"Ik snap het dan ook niet waarom onze gemeente als enige in de regio niet de vlag hijst"
Ingrid Timmer (D66)

Zutphen is al een tijdje een regenbooggemeente. En daarom moet in zo’n situatie als dit de vlag hangen, vinden de liberalen. Gemeenten hijsen deze om een tegengeluid tegen de Nashville verklaring te laten horen. “Ik snap het dan ook niet waarom onze gemeente als enige in de regio niet de vlag hijst. Ik vind dus dat we dat wel zouden moeten doen”, benadrukt Timmer. 

'Geen debat of gezeur'

Wel geeft het raadslid aan blij te zijn dat de burgemeester wel haar mening duidelijk laat weten. Annemieke Vermeulen heeft in een tweet geschreven dat ze er trots op is dat Zutphen een regenbooggemeente is. Ik vind dat je juist nu als je een regenbooggemeente bent dat je dit ten volle moet laten zien. En daarom mist die vlag”, zegt Timmer daarover.

Ook Burgerbelang had liever een vlag zien hangen, schrijft fractievoorzitter Martijn Siemes op Twitter. Hang gewoon die regenboogvlag op, daar is dat ding voor. Geen debat of gezeur, gewoon even laten zien dat we ergens voor staan”, tikt hij richting de wethouder. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.