Zutphense ChristenUnie neemt afstand van de Nashvilleverklaring

Zutphense ChristenUnie neemt afstand van de Nashvilleverklaring

De Zutphense ChristenUnie-fractie wil niks te maken hebben met de Nashvilleverklaring. Dit antihomopamflet is deze week volop in het nieuws. 

Het pamflet is ondertussen getekent door zo’n 250 predikers en andere orthodoxe christenen in Nederland Ook Tweede kamer-lid Kees van der Staaij heeft het getekend. Wat voor veel ophef gezorgd heeft. Veel Christenen hebben ook al aangegeven niks met het pamflet te maken te willen hebben. 

Verklaring

Abel van Dijken, fractievoorzitter van ChristenUnie Zutphen: “Wij conformeren ons aan het landelijk standpunt van de ChristenUnie”, hiermee doelt hij op de uitspraken van partijleider Gert-Jan Segers. “Ik heb de Nashville-verklaring niet ondertekend omdat ik bang ben dat het gesprek over geloof en homoseksualiteit niet is gediend met deze Verklaring. Ik zie ook niet hoe homo’s - binnen en buiten de kerk - met deze verklaring geholpen worden”, schrijft Segers op Facebook. 

Wat is de Nashvilleverklaring?
De Nashvilleverklaring (Nashville Statement) is een document over het christelijk geloof, huwelijk en seksualiteit dat oorspronkelijk in 2017 in de Verenigde Staten is opgesteld. Met deze verklaring wilden de ondertekenaars, meest afkomstig uit orthodox en conservatief protestantse of evangelicale kringen, een eenduidig christelijk geluid laten horen rond thema’s als homoseksualiteit, genderneutraliteit en transgenderisme. De ondertekenaars spreken zich uit tegen lgbt-seksualiteit, het homohuwelijk, polygamie, polyamorie, overspel en onkuisheid. 
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.