LGLD KORT: Het sterke collectief van Oeken 1 neemt ook drie punten mee uit Arnhem-Zuid (0-2)

  • Kort nieuws
  • 03 december 2018 - 10:21

OEKEN - Uit bij AZ2000 in Arnhem-Zuid had Oeken nagenoeg de hele wedstrijd de controle en pakte opnieuw drie punten waardoor een mooie 4e plaats op de ranglijst is verkregen. De trainer van de gastheren noemde de zebra’s een ‘sterk collectief zonder uitblinkers’, maar dan deed hij toch tekort aan bijvoorbeeld deze keer Jeroen van de Berg, die normaal in de voorste linie op de vleugel speelt maar nu een prima partij als middenvelder op de mat legde.

Na een korte aftastende beginfase wist Oeken al vlot de druk op te voeren door de AZ2000 opbouw te ontregelen en over te nemen. Binnen tien minuten leidde dat al tot een treffer. De Arnhemse achterhoede bleek onzeker door de druk en zo kon een scherpe Marco Heersema de bal onderscheppen, een man passeren en beheerst scoren (0-1). Nog geen vijf minuten later leek zich dat te herhalen, maar de ingreep van Coen Hagedoorn kon nog net onschadelijk worden gemaakt. Oeken bleef gevaarlijker terwijl de gastheren hun aanvallen gesmoord zagen door de alerte blauwwitte defensie. Zo werd in de 20e minuut een treffer van Roel van Agtmaal wegens vermeend buitenspel afgekeurd, terwijl even daarna een volley van Coen Hagedoorn net langs de paal vloog. Het Oeken kruit bleef verder droog in die periode. Een geplaatst schot van Marco Heersema vloog nog via een Arnhems been net over de lat.

Na rust wist AZ2000 zich wat aan de Oekense greep te ontworstelen en kreeg keeper Zalmai voor het eerst wat serieuzer werk te doen. Maar echt dreigend werd het niet. Eén Arnhemmer werd het kennelijk wat teveel en kreeg rond de 60e minuut direct rood nadat hij met een gestrekt been was ingekomen op de continue sta-in-de-weg Jeroen van de Berg.

Langzamerhand kon Oeken de druk weer wat opvoeren en dat bracht een kwartier voor tijd de AZ2000 keeper er toe om linker voorwaarts Roel van Agtmaal maar vast te gaan houden. Maar dat ontging de scherp (doch rechtvaardig) fluitende arbiter Letschert niet, hij wees direct naar de elfmeterstip. Marco Heersema benutte deze kans en scoorde via binnenkant paal de 0-2. Dat leverde dus drie punten en een nette vierde plaats op.

Volgende week zaterdag 8 december komt nummer twee Be Quick op bezoek. De laatste wedstrijd voor de winterstop is uit bij koploper Dieren. Met elkaar een pittig slotakkoord voor de zebra’s, maar de supporters laten zich graag verrassen.

 


In 'Kort Nieuws' wordt kort en klein lokaal nieuws geplaatst. Heb jij iets wat je wilt delen? Mail dan naar redactie@lokaalgelderland.nl.

Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.