Kritiek op kuil die de gemeente midden in Warnsveld maakte

WARNSVELD - De wadi die aangelegd is aan de Oranjelaan in Warnsveld wordt niet erg gewaardeerd door de burgers. Daarom werd er maandagavond een bijeenkomst georganiseerd. 

Wat is een wadi?
Met een wadi een bufferings- en infiltratievoorziening bedoeld, die tijdelijk gevuld is met hemelwater. Een wadi bestaat vaak uit meerdere lagen. 

'

De wadi is aangelegd tussen de Oranjelaan, Ieplaan, Meidoornlaan en Prunuslaan in het dorp. Nadien heeft de gemeente klachten ontvangen over het resultaat van de werkzaamheden, leggen ze in een brief aan bewoners uit. 

Geen budget

Er werd maandavond een bijeenkomst georganiseerd om ‘van gedachten te wisselen’. De gemeente geeft aan dat er amper budget is om aanpassingen te maken. “Op dit moment is het project zo goed als afgerond en er is nog een beperkt budget beschikbaar”, schrijven ze in hun brief. 

Inwoners gaven maandagavond aan dat ze het niet mooi vinden, en het gevaarlijk vinden voor de kinderen. Er waren ongeveer twintig buurtbewoners aanwezig bij de avond. Ze vinden de wadi te diep. Deze is momenteel 1 meter 20, maar zou eerst 1 meter zijn. De buurt heeft wel een oplossing: kratten om bezinking te voorkomen met daaroverheen een laag zand. Echter zegt de gemeente hier geen budget voor te hebben. 

De gemeente gaat zich nog beraden over mogelijke oplossingen, aan de hand van bevindingen van de bewoners. 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.