Columnist Joop Hekkelman publiceert zijn honderdste column

REGIO - Een bijzonder moment voor de Gorsselse columnist Joop Hekkelman vrijdagochtend. Zijn honderdste column werd gepubliceerd op deze nieuwswebsite. 

“Tjonge, had ik twee jaar geleden niet gedacht dat ik dit in een wekelijks ritme zou volhouden”, reageert Hekkelman bij het inleveren van zijn column. Al ruim twee jaar lang schrijft hij columns over wat hem opvalt. Op vakantie’s na levert hij trouw elke week zijn column in bij de redactie van LokaalGelderland. 

Recept

Hekkelman zelf is de hele week bezig met de column van die week. “Het ideale recept voor een goede column zal voor een ieder verschillend zijn”, legt hij uit. “Voor mij zijn dat een aantal ingrediënten. De hele week ben ik bijvoorbeeld alert op onderwerpen die alert zijn. Kijk bijvoorbeeld naar de column van deze week. Daar kwam ik op omdat ik de buurman hoorde foeteren over de ekster. Verder: verdiep je enigszins in het onderwerp, je hoeft geen stukje te schrijven waar iedereen het mee eens is, maar wat je schrijft moet je wel kunnen verdedigen. Er moet geen onzin staan! Ook hoor je je bij onderwerpen te houden waar je iets mee hebt of iets van weet. Wees niet te bang voor de mening van een ander over je stuk. Tot slot begin ik op tijd. Donderdag aanleveren betekent op maandag een concept schrijven. Dan heb je de tijd om het bij te schaven.”

Cijfers

Een aantal maanden na de oprichting van LokaalGelderland, tweeëneenhalf jaar geleden, sloot ook Hekkelman zich aan bij het platform. Sindsdien weet hij elke week goede cijfers te scoren met zijn columns. “Hij weet een breed publiek te winnen met zijn onderwerpen. En het feit dat hij trouw publiceert op vrijdagochtend zorgt ervoor dat het in het ritme van de lezers is komen te zitten", vertelt de eindredactie.

De column van Joop Hekkelman verschijnt elke vrijdagochtend om 08.00 uur op LokaalGelderland.nl.  

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.