Laren herdenkt dit jaar opnieuw overledenen op speciale avond

  •  Ontmoeting en stilte
  •   09 oktober 2018 - 07:30
  •  Verscheen eerder bij

LAREN - Op zondagavond 4 november wordt op de algemene begraafplaats in Laren de vierde Lichtjesavond Laorne gehouden. Iedereen die daar behoefte aan heeft kan dan overledenen herdenken of om anderen bij te staan die iemand hebben verloren. Dit kan tussen 17:00 en 18:30 uur. 

Ieder kan dit op zijn of haar manier doen met ruimte voor ontmoeting en stilte. De hoofdpaden van de begraafplaats worden sfeervol verlicht met lantaarns. Bij de entree aan de Dennenweg ontvangen de bezoekers een lichtje dat op een graf of een centraal punt geplaatst kan worden. Daarnaast zijn er gedenktakken, waar kaartjes – geschreven door de bezoekers – opgehangen worden.

"Leven met een gemis doen we heel verschillend"
Marjanska Leeuwerik

Gedichten

Op verschillende plaatsen op de begraafplaats dragen Larenaren een zelf gekozen of zelfgeschreven gedicht voor. Een zangkoortje onder leiding van Gert Jansen, brengt toepasselijke liederen ten gehore. Voor alle bezoekers is er gratis koffie of thee.

De Lichtjesavond wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden door de Stichting Lichtjesavond Laorne in samenwerking met een groep van ruim 50 vrijwilligers die verschillende taken en verantwoordelijkheden hebben. "Leven met een gemis doen we heel verschillend. We verwelkomen iedereen om elkaar een warm hart toe te dragen, de rouw te verlichten en de herinnering levend te houden", zegt Marjanska Leeuwerik.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.