Monumenten in de regio openen hun deuren

  •  Open Monumentendag
  •   08 september 2018 - 07:30
  •  

REGIO - Dit hele weekend openen monumenten in de regio hun deuren, tijdens een nieuwe editie van Open Monumentendag. Molens, oude gebouwen, kerken en andere bijzonderen gebouwen zijn te bezoeken. 

Open Monumentendag is een landelijk evenement. Elk tweede weekend van september wordt het publiek uitgenodigd bij honderden monumenten in het land. Het is het zelfs één van de grootste culturele evenementen van Nederland.

Zutphen

De Zutphense monumentendagen beginnen bij de Burgerzaal, waar een centraal punt is ingericht waar je informatie kunt krijgen en monumenten kan bezoeken. Door de hele stad zijn de vele torens en kerken geopend. En kan je ook veel oude huizen bezoeken die de titel monument dragen. Daarnaast liggen in de museumhaven enkele boten die te bezichtigen zijn.

Warnsveld

Ook in Warnsveld zijn een aantal monumenten geopend. De Overtuin, met daarbij Huis Welgelegen is te bezichtigen en de Martinuskerk is opengesteld. Op de molen Nooit Gedacht zijn rondleidingen te volgen én kan je genieten van een gratis pannenkoek die gebakken is met het meel van de molen.

Lees verder onder de kaart...

In de rest van de regio zijn ook monumenten open. Waar allemaal is te checken via de website van de organisatie. 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.