Live at the Brons maakte ook laatste dag betaald, vanwege 'te weinig inkomsten'

Live at the Brons maakte ook laatste dag betaald, vanwege 'te weinig inkomsten'

Het Zutphense festival Live at the Brons kondigde al eerder aan dat de vrijdag en zaterdag niet meer gratis te bezoeken was, de zondag zou gratis blijven. Maar bezoekers moesten gisteren ineens tóch betalen. De reden: het was zaterdag te rustig.

Volgens organisator Erik Nengerman was het slechte weer de oorzaak. "We hadden zaterdag echt een slechte dag, vooral door het slechte weer. Toen hebben we besloten dat we zondag ook betaald zouden maken."

Begrip

Vrijwel alle bezoekers hadden begrip voor de wijziging, aldus de organisator. "We hebben het netjes uitgelegd bij de ingang en vrijwel niemand deed er moeilijk over." Op sociale media werd de 'prijsstijging' echter niet aangekondigd.

De zondag werd door de organisatie bewust gratis gehouden omdat het een 'familiedag' moest zijn, óók voor mensen in de samenleving die wat minder te besteden hebben. "Maar mensen die om wat voor reden dan ook niet konden of wilden betalen, mochten alsnog gratis naar binnen."

Financiën

Het festival heeft het de afgelopen jaren steeds lastiger gekregen om de kosten te dekken. "Financieel werd het lastig, dus we hadden wat extra inkomsten nodig", vertelt Erik Nengerman.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.