SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

FNV voert actie bij Zutphense supermarkt tegen 'loondiefstal'

ZUTPHEN - Werken in de supermarkt: voor veel jongeren is het hun bron van inkomsten. Ze werken vaak hard om alle vakken gevuld te krijgen. Maar de Nederlandse supermarktjongeren zijn boos: ze krijgen te weinig betaald. Veel van hen worden namelijk in de verkeerde salarisschaal ingedeeld. FNV Jong voert daarom actie, waaronder bij de Albert Heijn XL in Zutphen.

Lees verder onder de video...

FNV Jong heeft het probleem al eerder aangekaart bij de supermarkten. Het probleem speelt niet alleen bij Albert Heijn, maar ook bij de Jumbo, Spar, Dekamarkt en Plus. De manager van de Albert Heijn XL in Zutphen beweerde tegenover de actievoerders dat het probleem bij het Zutphense filiaal niet speelt. Echter bevestigen medewerkers van de supermarkt tegenover het FNV dat het ook daar gebeurd, maar durven ze het niet aan te kaarten. Ze zijn bang om hun bijbaan te verliezen.

Supermarkten ontkennen dat ze de medewerkers verkeerd indelen, en stellen dat er een interpretatieverschil is over de cao. Supermarktmedewerkers beginnen in salarisschaal A, wat betekend dat je 'in opleiding' bent. Krijg je meer ervaring of krijg je meer verantwoordelijkheid, dan moet je naar B of zelfs C. Maar dat gebeurt niet.

#BOOS

De rel omtrent de salarisschalen begon met een aflevering van het online tv-programma #BOOS van Tim Hofman. Met die aflevering begon het programma samen met FNV Jong een strijd tegen de supermarkten. Ook de politiek is met het onderwerp bezig.

De aflevering van #BOOS:

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].


Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.