Kinderboerderij Zutphen opgelucht na grote warmte

  •  Verfrissing voor de dieren
  •   10 augustus 2018 - 07:50
  •  

ZUTPHEN - De dieren op Kinderboerderij de Schouw in Zutphen kunnen weer rustig ademhalen. De dieren houden niet echt van de hoge temperaturen van de laatste tijd. Daarnaast is er weinig vers eten meer te vinden, want al het gras en de planten verdorren door de droogte.

Maar de 'ergste' periode is weer voorbij. "De warmte is nog niet helemaal weg, maar het is alweer wat beter" vertelt Cynthia Imhoff van de kinderboerderij. "Nu moeten de weides alleen weer wat groener worden met de regen."

Lees verder onder de video...

Schaduw

De meeste van de dieren houden niet echt van de hitte. "Je ziet dat ze echt de schaduw opzoeken, bijvoorbeeld bij de bomen en schuurtjes." Verder werden de dieren ook een beetje verwend. "De konijnen en cavia's kregen een bakje met water en appeltjes." Ook de koeien, ezels en bokken kregen lekkere appeltjes. Het varken kreeg zelfs een douche.

De medewerkers van de boerderij moesten wel extra hooi aanvoeren. "Als je naar de weides kijkt leefde er niets meer. De dieren konden dus niet echt grazen, daarom kregen ze extra hooi van ons."


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.