Foto ter illustratie.

Man filmt bij zwembad Vorden, zwembad vraagt om privacy

  •  'Niet de bedoeling'
  •   06 augustus 2018 - 18:39
  •  

VORDEN - Je kind of familieleden op de foto zetten bij het zwembad. Dat is geen enkel probleem, vindt zwembad In De Dennen in Vorden. Maar minutenlang uitgebreid staan filmen bij het zwembad is dan weer niet de bedoeling. De badmeester greep daarom zondag in.

Veel woorden wil voorzitter Marion van Beelen er niet vuil aan maken. "Ik denk dat het beleid is, overal waar mensen wat minder gekleed zijn, je niet gaat filmen", legt ze uit. Het staat niet expliciet in de huisregels vermeld. "Maar we spreken wel vaker mensen erop aan om mensen, en met name kinderen, niet al te expliciet te fotograferen of te filmen."

Discussie

Volgens Van Beelen is de man erop aangesproken. "Wij hadden het idee dat hij meer met andere gasten bezig was dan zijn eigen kinderen." Toen de badmeester de man erop aansprak ontstond er discussie. "Ik heb begrepen dat het tot nogal wat weerstand leidde. We hebben het vervolgens maar laten gaan, want we hebben geen hard bewijs dat hij verkeerde dingen heeft gedaan."

"We hopen dat dat ook zo blijft"
Marion van Beelen (voorzitter)

Iedereen heeft natuurlijk een telefoon bij zich tegenwoordig. Daarom is het niet 'vreemd' dat mensen foto's of filmpjes maken. "We vragen mensen om met respect met elkaars privacy om te gaan." Het incident met de filmende man staat op zichzelf. "We hopen dat dat ook zo blijft."

Seizoen

De voorzitter vindt het jammer dat het zwembad 'negatief' in het nieuws komt. Echter wordt op de Facebookpagina positief gereageerd. "Vind het echt niet kunnen!" reageert iemand. Een andere gebruiker: "Hartstikke goed hoor, ook daar letten jullie super op."

Van Beelen wijst ernaast op dat ze dit jaar hun record gaan verbreken. "Het is misschien niet heel verbazingwekkend, maar we draaien dit jaar waarschijnlijk het beste seizoen uit de geschiedenis." De exacte cijfers zijn nog niet bekend, maar het zwembad zat nog nooit zo snel op het huidige bezoekersaantal. "Tijdens de meeste seizoenen wisselen de goede dagen met de slechte dagen elkaar af. Maar dit jaar lijken we alleen maar goede dagen te hebben." Daarnaast speelt de kwaliteit van het water ook een rol. "Veel natuurwater staat laag en is vuil. Soms zit er zelfs blauwalg in. Ons water is natuurlijk gewoon schoon zwembadwater."


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.