SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Populaire Lochemse Wijnhandel 't Zwijnshoofd sluit

LOCHEM - Wijnhandel/Slijterij ‘t Zwijnshoofd sluit op 31 december van dit jaar definitief de deuren. Enige tijd later opent Rop Marks een eigen restaurant in hetzelfde pand aan de Bierstraat.

Eigenaar Adrie Stam van ‘t Zwijnshoofd kreeg vorig jaar te kampen met gezondheidsproblemen. "Toen ben ik gaan nadenken over hoe lang ik dit nog zou willen en kunnen. Enige tijd geleden hebben we de knoop doorgehakt en besloten dat we gaan genieten van de andere dingen die het leven ons biedt", zo verwoord Stam het zelf.

Instituut

‘t Zwijnshoofd is – zeker que naam – een instituut voor Lochem. Sinds mensenheugenis is het café, restaurant en hotel. Landelijk bekendheid kreeg het door Albert Mol die er graag en veel kwam. Tijdens zijn optreden in het populaire tv-spel ‘Wie van de drie?’ sprak hij er regelmatig over. In de jaren ’80 werd het pand opgesplitst om ruimte te gaan bieden aan de inmiddels alweer vertrokken ABN/AMRO-bank en de huidige wijnhandel.

Rob Marks

Roots

Stam stapte na zijn besluit om ermee te stoppen naar een makelaar en nu het erop lijkt dat er een horecabedrijf wordt gevestigd zegt hij: "Dat is toch een beetje back to the roots voor dit pand." Rop Marks greep, samen met een investeerder, de gelegenheid om zijn droom van een eigen restaurant waar te maken.

Over zaken als een naam voor de zaak gaat hij zich de komende tijd buigen. Hij heeft al wel voor ogen dat het een zaak moet worden waar je zowel een verrassingsmenu via bepaalde lijnen kunt krijgen, maar waar je ook terecht kunt voor een snelle hap.

Burger-Meesters

Rop Marks werkt momenteel nog als zelfstandig werkend kok bij Hotel Bakker in Vorden. Daarnaast runt hij sinds Pinsteren vorig jaar, samen met Jan de Graaff, de Burger-Meesters. Dat is een cateringbedrijf dat door een mobiele ‘keuken’ allerlei zaken ter plaatse kan bereiden. Voor particuliere feesten of tijdens evenementen. Dat is tot nu toe een succesvol concept gebleken.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.