Volbeat was woensdag het voorprogramma van Guns 'n Roses.

Opinie: Volbeat gaat de Achterhoek laten schudden

ACHTERHOEK - Als voorproefje op de Zwarte Cross volgende week was Volbeat woensdag alvast in Nederland. In het Goffertpark in Nijmegen waren ze het voorprogramma van Guns N' Roses. De zon scheen over het grote veld heen, en verwarmde de dorstige bezoekers van het concert. De sfeer leek, door de vele mensen, eetkramen en buitenlucht, meer op een festival dan op een concert. 

Jesse Sprikkelman

Jesse Sprikkelman

Journalist & radiomaker

Het was de avond van Guns N' Roses. Maar aan de bandshirts met de tekst 'Volbeat' erop te zien kwam niet iedereen enkel voor Guns N' Roses. Voor de één was Volbeat het voorprogramma en voor de ander was Guns 'n Roses het toetje. Volbeat werd vele malen beter ontvangen dan het andere voorprogramma Goijra.

Op het festival staat een ietwat aangeschoten man. Aan zijn manier van praten is te horen dat hij uit de Achterhoek komt. "Vet he, Volbeat", roept hij enthousiast. "En volgende week gewoon weer", zegt hij trots terwijl hij wegloopt met zijn biertjes. 

"De backstage is dit jaar zelfs groter gemaakt voor de band dus dat belooft veel goeds"
Jesse Sprikkelman

"We are Volbeat from Denmark", schreeuwt Michael Poulsen vanaf het podium. Hij zegt dat hij het een leuk publiek vindt en blij is om weer in Nederland te zijn. Over een week krijgt hij weer dit publiek. Of naja, bijna hetzelfde publiek. 

Volbeat werd erg goed ontvangen in Nijmegen. Daaruit kunnen we opmaken dat het, als hoofdact van de Zwarte Cross, het volgende week ook enorm populair gaat zijn. De backstage is dit jaar zelfs groter gemaakt voor de band dus dat belooft veel goeds. 

Zien we elkaar daar? Hoofdpodium Zwarte Cross, vrijdag 13 juli om 23.15 uur. 

 

Je hebt zojuist een opiniestuk gelezen. Het artikel is niet geschreven uit naam van LokaalGelderland, maar uit naam van de auteur. Jouw opiniestuk op LokaalGelderland.nl? Of meer weten? Klik dan hier

Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.