SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Het nieuwe college.

Brummen heeft een nieuw college

  •  Twee blijven zitten
  •   01 juni 2018
  • Laatste update: 01 juni 2018 - 15:45
  •  

BRUMMEN - Donderdagavond zijn tijdens de besluitvormende raadsvergadering vier nieuwe wethouders benoemd. Twee ervan zetten hun werk voort, namelijk Eef van Ooijen (PvdA) en Jolanda Pierik-Van der Snel (CDA). Nieuw in het Brummens college zijn Pieter-Paul Steinweg (VVD) en Margriet Wartena (Lokaal Belang). Omdat Steinweg, Wartena en Van Ooijen op 29 maart als raadslid zijn beëdigd, wordt hun plek vanaf nu ingenomen door drie nieuwe raadsleden, namelijk de heren Hans Mullink (VVD), Eric Kleverwal (Lokaal Belang) en Ishan Tunc (PvdA).

Tijdens deze raadsvergadering werd ook kennisgenomen van het coalitieakkoord tussen VVD, Lokaal Belang, PvdA en CDA. Het akkoord heeft de titel 'De kracht van Brummen, een duurzaam perspectief' en wordt op verzoek van de coalitiepartijen door het nieuwe college uitgewerkt in een bestuursprogramma. Met name de oppositiepartijen GroenLinks en D66 lieten kort hun licht over het akkoord schijnen. Namens de coalitiepartijen liet VVD-fractievoorzitter Carla Wijnhoven weten opmerkingen die naar voren zijn of worden gebracht mee te nemen in het vervolgtraject naar een bestuursprogramma. De coalitiepartijen staan open voor goede suggesties uit de gemeenteraad. 

Afscheid

Tijdens de raadsvergadering werd ook afscheid genomen van Luuk Tuiten als wethouder. Deze functie heeft hij in de afgelopen bestuursperiode 2014-2018 vervuld. 8 juni van 16.00 tot 17.30 uur vindt er voor hem nog een informele afscheidsreceptie plaats in het Brummense gemeentehuis. 

Overigens komt het nieuwe college van B&W op dinsdag voor de eerste maal in vergadering bijeen. Belangrijk agendapunt is dan het vaststellen van de onderlinge taakverdeling (de portefeuilleverdeling).

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.