SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Mathijs ten Broeke.

Foutje bedankt, gemeente lekte kandidaat-wethouder te vroeg uit

ZUTPHEN - De kandidaat-wethouders voor de gemeente Zutphen zijn woensdagmiddag bekend gemaakt. Echter was al wat eerder bekend dat Mathijs ten Broeke (SP) wethouder zou gaan worden. Via een Twitter-account van de gemeente werd dat eerder op de dag al gemeld. 

Erfgoed Zutphen is het Twitter-account van de erfgoed afdeling van de gemeente. Deze wordt beheerd door erfgoed manager Hendrik Haafkens. "Welkom bij @erfgoedzutphen op naar 4 jaar mooie samenwerking op de portefeuille Cultuur & Erfgoed", stuurde hij openbaar naar Ten Broeke. Snel daarna werd de tweet weer verwijderd. 

Kan gebeuren

Ten Broeke zelf geeft aan het een beetje pijnlijk te vinden. "Het hoort niet zo, we hadden het precies goed bedacht. Maar het kan gebeuren." Woensdag werd bekend wie de kandidaat-wethouders zijn. "Jammer dat het in een andere volgorde gegaan is. Het is niet fijn voor andere om het via andere kanalen te horen." 

Niet wat het lijkt

De gemeente zelf geeft aan dat de indruk inderdaad gewekt werd dat een wethouder onthuld werd, maar dat dat niet het geval was. "De beheerder van het account verwelkomt vaker nieuwe volgens op Twitter. Daarvan was nu ook sprake. Het was al bekend dat de portefeulle 'Erfgoed & Cultuur' bij de SP zou belanden. Aangezien Mathijs ten Broeke fractievoorzitter en raadslid is van de SP is dat genoemd."

De tweet is al snel weer verwijderd.

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.