Schuim gegooid in fontein Eerbeek: "Nu moeten we alles weer schoonmaken"

EERBEEK - Grappenmakers hebben het afgelopen weekend schuim gegooid in de fontein op het Stuijvenbuchplein in Eerbeek. De gemeente kan wel lachen om het grapje, maar hoopt niet dat het vaker gaat gebeuren. 

Zeepsop werd in de fontein gedeponeerd zodat er een flink schuimbad ontstond op het plein. Daar konden omstanders wel om lachen, en de aanwezige kinderen speelde met het schuim. Maar het is natuurlijk niet de bedoeling, meldt de gemeente. 

Grinniken

"We kunnen er wel om grinniken. Zolang het maar bij één keer blijft", meldt een woordvoerder. "We moeten alles nu namelijk schoon gaan maken. En dat loopt op in de kosten." De fontein staat momenteel uit door het geintje. "De pomp moet opnieuw aangezet worden. Want hij kan niet functioneren met zeep erbij." 

"We gaan geen grote opsporingsactie doen om de daders te vinden"
Woordvoerder gemeente

De 'daders' gaan ze niet zoeken. "We gaan geen grote opsporingsactie doen om de daders te vinden", lacht de zegsman. "Maar we hadden natuurlijk liever gehad dat ze het even overlegd hadden." 

Maatregelen

Wanneer het regelmaat gaat worden neemt de gemeente wel maatregelen. "Als het vaker gaat gebeuren moeten we er wel wat aan gaan doen." 

De fontein is in beheer van de gemeente. 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.