Zutphen in gesprek met kinderen in de armoede: 'zakgeld zou fijn zijn'

Zutphen in gesprek met kinderen in de armoede: 'zakgeld zou fijn zijn'

Een tegoedbon voor een winkelketen, voorzieningen in de openbare ruimte én zelfs zakgeld. De gemeente is in gesprek met basisschoolleerlingen om invulling te geven aan het 'kindpakket'. Een bijdrage aan maatregelen vanuit de gemeente om kinderen in de armoede te helpen.

Volgens wethouder Annelies de Jonge leven er één op de negen kinderen in de armoede. Daarom is de gemeente bezig met het kindpakket. Daarvoor is 275.000 euro vanuit het Rijk beschikbaar.

Gesprekken

De gemeente is bewust in gesprek gegaan met de doelgroep van het pakket. "We kunnen wel gaan praten met volwassenen die precies weten wat kinderen willen. Maar volgens mij weten alleen de kinderen wat ze echt zelf willen. Dat is belangrijk om te weten", aldus wethouder Annelies de Jonge.

Kinderen in de armoede hebben vooral de angst om 'buitengesloten' te worden door klasgenootjes. Daarom vinden ze het belangrijk dat er een bijdrage komt voor uiterlijke verzorging, zodat gepest voorkomen kan worden. "Ook gaven ze aan dat ze weinig keuzevrijheid hebben. Met wat zakgeld krijgen ze dat wel en kunnen ze meedoen met de groep."

De gemeente gaat ook nog in gesprek met leerlingen van middelbare scholen en andere jongeren. Niet alle ideeën die aangedragen worden halen het uiteindelijke 'pakket'.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.